Reviews

 

image1.jpeg 2     VEELGESTELDE VRAGEN     image1.jpeg 2

 

 

Veel gestelde vragen over onze programma's: 

 

- Is dit nou hetzelfde als een jachtsafari of trofeejacht?

Nee, geïnteresseerden moeten zich ervan bewust zijn dat dit geen jachtsafari is! Het is een mogelijkheid voor liefhebbers van natuur, outdoor living en jacht om in contact te komen met gelijkgestemden en hun kennis en vaardigheden over het duurzaam gebruiken van natuurlijke rijkdommen verder te ontwikkelen. Het richt zich juist op het duurzame gebruik van andere dan trofee dieren vanwege de economische waarde van hun vlees en andere dierlijke producten. De verdere ontwikkeling van deze kennis en begrip hierover in de westerse wereld is van groot belang voor de toekomstige mogelijkheden van ontwikkelingslanden. 

 

- Waarom zou ik een van deze programma's gaan volgen?

Om deze nieuwe insteek en dit nieuwe bedrijfsplan ook daadwerkelijk te vertalen naar de ontwikkeling van een nieuwe markt voor onze boerderij, willen we deze aanpak graag in de praktijk overbrengen naar potentiele klanten. Alleen zo kunt u concreet kennismaken met deze nieuwe, duurzame methode van gamefarming en leert u onze aanpak ook echt te waarderen. Vanuit deze overtuiging hebben we met Lentegeur Wildlife twee  avontuurlijke en onvergetelijke totaalpakketten ontwikkeld waarin deze nieuwe aanpak in de praktijk ervaren kan worden. Met deze programma's heeft u een unieke mogelijkheid om in het fraaie Afrikaanse landschap en middels directe interactie met haar bewoners, een unieke hands-on ervaring op te doen die u gegarandeerd nooit meer zult vergeten!

 

- Waarom heet het een PRAKTIJKcursus?

Het concept houdt in dat er zo weinig mogelijk tijd besteed zal worden aan “formele” theoretische kennisoverdracht, maar dat er vooral veel gesproken en geleerd zal worden tijdens hands-on praktijk acties in verschillende praktijksituaties en praktijkoefeningen. Gamefarming is nu eenmaal een bedrijfstak die zich vooral buiten in de praktijk afspeelt. Om u als cursist in die situatie de juiste uitgangspunten en de juiste kennis mee te geven, zullen we u ook concreet in de dagelijkse praktijk van gamefarming gaan plaatsen. Alleen zo kunt u echt kennis maken de verschillende aspecten en leren waarom deze nieuwe duurzame aanpak nodig is.

 

- Maar gaan we dan ook echt dieren schieten?

Ja, onderdeel van gamefarming is het oogsten van dieren. Dat komt dus ook terug in deze praktijkcursus. Dat is een van de mogelijkheden die we hebben om de investering die we gedaan hebben in onze dieren, terug te verdienen en een duurzame voortzetting van de boerderij zeker te stellen. Alle praktijkonderdelen, waaronder dus ook het daadwerkelijk schieten van een of meerdere dieren, vinden plaats bij ons op de boerderij.

 

- Welke dieren gaan we dan oogsten?

Lentegeur Wildlife oogst het hele jaar door dieren. Welke type dier, het geslacht en hoeveel dieren er geschoten worden, wordt bepaald door de eigenaar en is volledig afhankelijk van het seizoen, de stand van het beheerprogramma en de grootte van de groep. Wekelijks worden er meerdere kleinere typen antilopen en grotere type dieren geoogst. De meest voorkomende soorten die bij ons geoogst worden zijn het blauwe wildebeest, de blesbok en impala. Afschot van andere soorten komt ook voor, maar minder vaak. Verder worden ook met enige regelmaat wrattenzwijnen geschoten en zijn probleemdieren zoals de jakhals ook vrij voor afschot. Iedere cursist wordt in de gelegenheid gesteld dieren te oogsten!

Het staat u desgewenst vrij om aandenkens van de dieren die u heeft geoogst te laten prepareren en naar uw thuisadres te laten verschepen. Wij assisteren u hier graag bij. Kosten voor taxidermie en het verschepen van uw aandenkens zijn niet inbegrepen.

 

- En moet ik daar mijn eigen wapen voor meenemen?

Het meenemen van eigen wapens is voor deze cursus niet nodig. We beschikken over alle benodigde wapens/munitie en u krijgt ruimschoots de gelegenheid om onder deskundige begeleiding hiermee vertrouwd te raken. Ook tijdens het oogsten zult u begeleid worden.

Het is uiteraard wel mogelijk en toegestaan om uw eigen wapen mee te nemen mocht dat uw voorkeur hebben!

 

- Kan ik ook langer blijven?

Uiteraard kunt u uw verblijf in Zuid-Afrika ook verlengen! U bent van harte welkom om langer bij ons op de boerderij van Lentegeur Wildlife te verblijven. Wij regelen dit graag voor u!

Maar ook een aansluitend verblijf elders in Afrika behoort tot de mogelijkheden. Zuid-Afrika heeft wat dat betreft alles te bieden om u een in alle opzichten heerlijke en onvergetelijke vakantie te bieden! Denk bijvoorbeeld aan het bekende Kruger Park, Kaapstad aan de heerlijke Zuid-Afrikaanse kust maar ook het fraaie Drakensberg gebergte met de hoogste bergtoppen van Zuid-Afrika kunnen interessante aanvullende bestemmingen zijn.

 

 

Heeft u nog vragen die hier niet tussen staan? Stelt u ze gerust via de email via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met nr. 06-23085061