Reviews

 

image1.jpeg 2    Onze mogelijkheden    image1.jpeg 2

 

 

 1: Kennismakingsprogramma: Jagen en gamefarming in Zuid-Afrika

 Om u te laten zien we er zoals mogelijk is met de reizen van Experience Gamefarming, hebben we al een compleet kennismakingsprogramma voor u opgezet. Hierin hebben we de belangrijkste onderdelen van onze mogelijkheden al samengebracht en krijgt u tijdens een 8-daags verblijf in een van de luxe lodges op onze boerderij een compleet beeld van wat jagen en gamefarming in Zuid-Afrika inhoudt. Scroll verder naar onder voor meer informatie over dit programma. Daar waar we op deze website praten over prijzen, zijn dat ook de prijzen voor dit kennismakingsprogramma!

 

2: Praktijkcursus "Volhoubare benutting van Afrikaans Wildlife" 

Onze praktijkcursus is erop gericht u middels een inhoudelijke programma meer kennis, diepere inzichten en boeiende praktijkervaring te geven over het duurzaam benutten van Afrikaans wildlife. Voor Zuid-Afrika is haar wildlife een natuurlijke bron van rijkdom die op zeer veel manieren ingezet kan worden om niet alleen in inkomens te voorzien in een land waar goede werkgelegenheid schaars is, maar ook kan het benutten van die natuurlijke rijkdom zorgen voor een enorme bron aan proteïnen op land wat verder overwegend marginaal is. Voorwaarde voor elke vorm van benutting van natuurlijke bronnen en natuurlijke rijkdommen, is dat dit op een duurzame wijze gebeurt. Oftwel "Volhoubaar". Deze cursus leert u hoe Afrikaans wildlife op een "Volhoubare" manier ingezet kan worden om die rol van natuurlijke bron van rijkdom te vervullen.

 

  3: Jachtsafari's

Ook kunt u bij ons terecht voor de meer traditionele jachtsafari's waarin de focus ligt op het bejagen van die trofeeën waar u altijd al van gedroomd heeft. Begeleid door onze uitstekend opgeleide en zeer ervaren Professional Hunters en lokale trackers, nemen we u mee op ons 6.000 hectare grote terrein op zoek naar de mooiste en meest representatieve exemplaren van onze plains game soorten.  

 

 4: Maatwerk is onze standaard!

Uitgangspunt bij alle reizen die we aanbieden, is dat we deze volledig afstemmen op UW mogelijkheden en op uw agenda!

Wij denken dus graag samen met u mee over hoe wij UW wensen het beste kunnen invullen met een programma dat tegemoet komt aan uw wensen, voorkeuren en mogelijkheden! Dit geldt uiteraard ook voor ons kennismakingsprogramma en voor onze praktijkcursus. Als u deze met een of enkele dagen wenst te verlengen, dan zullen we dat graag voor u faciliteren! We kunnen u nog tal van interessante excursies, activiteiten of workshops aanbieden. Scroll verder naar beneden om daar meer informatie over te lezen. Maar uiteraard bent u ook van harte welkom om gewoon nog een paar dagen mee te helpen op de gamefarm, om nog wat fraaie fotosafari's te gaan maken op ons 6.000 ha grote terrein, alsnog op jacht te gaan naar de trofee van uw dromen of om gewoon lekker wat te onspannen bij ons zwembad en te genieten van onze heerlijke keuken! 

 

 

 

1) Kennismakingsprogramma "Jagen en gamefarming in Zuid-Afrika":
 
(8 dagen / 7 overnachtingen)

 

We hebben dit kennismakingsprogramma opgezet voor groepen van 3 tot maximaal 5 personen. Dit om de persoonlijke interactie en aandacht optimaal te kunnen blijven invullen. U kunt zich individueel aanmelden voor deze groepsreis of al samen met reisgenoten. Als we een groep compleet hebben, starten we direct met de planning en vervolgens reserveringen van de accommodatie en vliegtickets. Ook als uw eigen groep al groter  is dan 5 personen, bent u uiteraard van harte welkom bij ons! Wij zullen uw groep graag onderbrengen in een van onze lodges en een volledig verzorgd programma afstemmen op de wensen van u en uw gezelschap!

Gedurende dit programma gaat u in de praktijk kennismaken met alle facetten van het werken en leven op een gamefarm. Dus veel opwindende hands-on interactie met levend Afrikaans wildlife, kennismaken met verschillende fokprogramma’s, schieten van dieren, vleesverwerking en nog heel veel meer. Maar ook genieten van een prachtig land, van ongerepte natuur, boeiende excursies, de gastvrijheid en vriendelijkheid van het Nederlands sprekende gastgezin en heerlijk eten waarbij vooral de braai en bush-meat centraal staan. Vooraf in Nederland maakt u al kennis met de andere groepsleden en Jachtbedrijf Nederland zal u vanaf het vliegveld van vertrek tot en met terugkomst aldaar, persoonlijk begeleiden. 

 

Uw programma ziet er als volgt uit:

05

Dag 0:   Heenvlucht vanaf vliegveld naar keuze
   
Dag 1:   Ochtend: aankomst OR Tambo Johannesburg
  Ontbijt + kennismaking (Pretoria)
  Verplaatsen naar gamefarm Lentegeur Wildlife in Thabazimbi. Limpopo (3 à 4 uur rijden)
  Inkwartieren op gamefarm
  Doorspreken programma + kennismaking gamefarm en dieren
   
Dag 2:   Kennismaking wapens, oefenen schietvaardigheid in terrein
  Werken met dieren
  Informatieavond “jacht in Zuid-Afrika”
   
Dag 3:   Schieten van de dieren / slachten en vleesverwerking  
   
Dag 4:
  Excursie roofdierfarm (voedertijd: 12:00 uur)
  Gamedrive / fotosafari
   
Dag 5:
  Schieten van dieren / slachten en vleesverwerking
  Informatieavond “gamefarming in Zuid-Afrika”
   
Dag 6:
  Dagexcursie naar Nationaal Park Pilanesberg (op zoek naar de Big Five)
   
Dag 7:
  Kennismaking + oefenen overige wapens zoals handvuurwapen, jachtboog, semiautomaat, 
  zwaar kaliber en verdovingsgeweer.  (Tevens reservedatum schieten van dieren)
  Werken met dieren
   
Dag 8:
  Bezoek taxidermist
  Excursie Bela Bela Olifanten reservaat
  Verplaatsen naar OR Tambo, Johannesburg via toeristische route
  Avond: terugvlucht
   
Dag 9:   Aankomst op vliegveld naar keuze
 
 
 
 
2) Praktijkcursus "Volhoubare benutting van Afrikaans Wildlife"
 
(10 dagen / 9 overnachtingen)
 
Onze praktijkcursus lijkt voor wat betreft de praktijkactiviteiten op ons kennismakingsprogramma. Aan dat programma voegen we echter een stevig deel inhoudelijke kennis en verdieping toe. Zo zal tijdens een 5-tal interactieve lezingen door onze gastheer (en dus ook gewoon in het Nederlands!) u op tal van thema's, meer kennis aangereikt krijgen over de zaken waar een Zuid-Afrikaanse gamefarmer zich mee geconfronteerd ziet. Aan de hand van een aantal informatieve powerpoint presentaties neemt hij u mee in zijn wereld en vertelt hij niet alleen over de ontstaansgeschiedenis van zijn land, maar ook over verschillende inhoudelijke onderwerpen waar hij als gamefarmer zoal mee bezig is. Deze lezingen zullen hoofdzakelijk in de avond gehouden worden waardoor er overdag voldoende tijd blijft voor het praktijkgedeelte!
 
Ook tijdens de praktijkmomenten buiten op het land van de boerderij zullen we u aan de hand van de verschillende praktijkvoorbeelden meer informatie geven over het rijlen en zeilen van een Afrikaanse gamefarm. Om al deze onderdelen van de praktijkcursus in te kunnen plannen, en ook nog wat ruimte te houden voor de nodige ontspanning, verblijft u 10 dagen bij ons en is ook de dagexcursie naar Nationaal park Pilanesberg uit het programma van de praktijkcursus gehaald! 
 
Een redelijk intensief en inhoudelijk programma dus, maar wel een programma waarmee u met veel nieuwe kennis en nieuwe inzichten ons weer zult gaan verlaten. Bij dit vertrek zullen wij u ook een fraaie oorkonde overhandigen waarin de opgedane kennis en vaardigheden zijn beschreven. Uitgangspunt is ook hier dat Jachtbedrijf Nederland u van het begin tot einde van uw reis persoonlijk zal begeleiden. Indien u er echter de voorkeur aan geeft deze reis zelfstandig te maken, dan kan dat uiteraard ook.  
 
Tijdens uw verblijf zullen wij u de volgende interactieve lezingen presenteren:
PC comp2
 Lezing 1:
Korte voorlichting over de geschiedenis van het houden van Afrikaans wildlife
Voorwaarden voor het houden van wildlife in Zuid-Afrika.
Noodzakelijke inrichtingen en infrastructuur.
Beperkingen voor flora en leefgebieden.
Aanwezige diersoorten.
Verder aanwezige fauna (vogels, vissen en reptielen).
 
 Lezing 2: 
Voer, vereisten en voorbereiding.
Water vereisten.
Regen.
Gezondheid dieren.
Ziekten en parasieten.
Beheer van aanwezige schadelijke diersoorten.
Draagvermogen.
Beheer populatiegrote.
Aanspreken, beoordelen en selecteren dieren.
Praktische inrichting beheer.
 
 Lezing 3:
Reptielen en overig voorkomende dieren op Lentegeur.
Roof- en probleemdieren op Lentegeur. Inclusief nachtsafari, op zoek naar de roofdieren!
 
 Lezing 4: 
Duurzaam gebruiken van natuurlijke rijkdommen.
 
Niet consumptieve gebruiksmogelijkheden:
 - Ecotoerisme 
 - Levend verkoop
 
Consumptieve gebruiksmogelijkheden:
 - Oogsten
 - Jagen
 - Slachten en verwerken vlees
 - Overige dierlijke producten
 
Marketing
 
 Lezing 5:
Aanspreken en selectie van dieren.
Methoden van oogsten.
Plaatsing van schot.
Voorbereiding op oogsten.
Activiteiten na het oogsten.

 

Klik op onderstaande afbeelding om de promotiefilm over onze praktijkcursus op youtube te bekijken.

 EGF klein
 
 
 
3) Jachtsafari's
 
(Aantal dagen op basis van wensen gast)
 
Graag begeleiden onze ervaren en goed opgeleide Professional Hunters u bij het zoeken naar die Afrikaanse trofeeën waar u altijd al van gedroomd heeft. Op de 6.000 ha. eigen grond hebben we vele plains game soorten (waaronder ook buffel) lopen en kunnen we u uitdagende outings presenteren waarin wij u de kans geven daar de meest geschikte exemplaren uit te selecteren. U zult zien dat de inzet van onze trackers daarbij onontbeerlijk is. Zij zullen u letterlijk op het juiste spoor zetten en u naar de juiste exemplaren begeleiden. Deze outings zullen hoofdzakelijk in de vroege ochtend en avond plaatsvinden als de dieren ook weer actief zijn. Overdag verblijft u bij de lodges, kunt u desgewenst lekker van ons zwembad gebruik maken en zal het u verder aan niets ontbreken. 
 
We hebben een aantal comfortabele en zeer geschikte voertuigen (bakkies) tot onze beschikking waarmee we naar het jachtveld zullen gaan. Vanwege de oppervlakte hier, zullen we vooral middels "spot and stalk" gaan jagen. Als we de juiste dieren hebben gezien vanuit de auto, zullen we doorrijden om de dieren niet te verstoren en vervolgens de dieren aanbersen om tot een goed en veilig schot te kunnen komen. Mocht uw gezondheid dat niet toelaten dan zijn vele soorten ook vanaf onze "bakkies" prima te bejagen. Ook hebben we een aantal blinds van waaruit boogjagers ook succesvol hun jacht bij ons kunnen beleven.
 
Klik hier om naar de speciale pagina voor jachtsafari's te gaan. Daar vindt u ook een overzicht van onze actuele afschotprijzen.
 
 
 

 4: Maatwerk is onze standaard!

 

Met de bovenstaande drie opties hebben we u een beeld willen schetsen van wat er mogelijk is. Omdat wij intern met uiterst korte lijnen en directe communicatie werken en ook niet vast zitten aan van te voren ingekochte programma's, hebben we alle ruimte om onze reizen volledig op maat voor u samen te stellen. Een belangrijk deel van de activiteiten zoasl die bij de eerdere programma's benoemd waren, behoren tot de dagelijkse gang van zaken op de Lentegeur Wildlife. Hierdoor kunnen we deze vaak dus ook zo inplannen dat u die met ons mee kunt gaan beleven. Wij denken dus graag met u mee en zullen waar mogelijk graag uw voorkeuren en wensen faciliteren. Dit kan voor zowel de duur van uw verblijf bij ons, maar ook over de dingen die u nog wil gaan zien, beleven of ervaren tijdens uw verblijf!  

 

Naast de onderdelen zoals die al in onze programma's zijn benoemd, denken we graag met u mee over andere activiteiten, excursies of workshops die voor u wellicht interessant zijn en een leuke aanvulling vormen op uw programma. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

- Het doen van aanvullend afschot van trofeedieren
- Een workshop munitie herladen
- Een workshop taxidermy op locatie bij onze vaste preparateur
- Een (meerdaags) verblijf in het uiterst luxueuze "Sun City" resort
- Rondvlucht met een helikopter
- Bezoek aan een luxe golfresort
- etc.
 
 
Vertel ons uw wensen en wij zullen ons graag inspannen deze voor u te realiseren!! 

 

 

Nog even dit !
 

Het boerderijleven laat zich, zeker in Zuid-Afrika, niet altijd plannen. We werken in de vrije natuur en met levende have. Er kan dus altijd in de hierboven beschreven programma's geschoven worden wanneer de praktijk daarom vraagt!

Zondagen zijn ook op Lentegeur Wildlife rustdagen. Tijdens zondagen vindt er geen officieel programma plaats maar is wel ruimte voor fotosafari’s, wandelingen of ontspanning op de boerderij. Zondagen tellen dus ook niet mee voor (de duur van) het programma!