Reviews

 

image1.jpeg 2     PRAKTISCHE INFORMATIE     image1.jpeg 2

 

 

Onderstaand een overzicht van alle praktische informatie en wetenswaardigheden rond uw verblijf op onze boerderij die voor u van belang zijn. Leest u deze van tevoren alstublieft goed door zodat u ter plekke niet voor verrassingen komt te staan.

 

Locatie

U verblijft op de moderne en vooruitstrevende gamefarm van Lentegeur Wildlife in Zuid-Afrika. Dit is een prachtige boerderij met in totaal bijna 6.000 ha. bushland of savanne gelegen midden in de Afrikaanse wildernis vlakbij Thabazimbi in de noordelijke provincie Limpopo. Dit is op ca. 3 tot 4 uur rijden ten noorden van Johannesburg en ca. 50 km vanaf de grens met Botswana. De boerderij wordt gerund door de eigenaren ervan; de van oorsprong Nederlandse Maurits en Annemarie van de Wetering en hun medewerkers. De boerderij is fraai gelegen in de Afrikaanse bush en beschikt onder andere over een heerlijk zwembad welk uiteraard ook ter beschikking staat voor de gasten.

 

Een gemiddelde dag op Lentegeur Wildlife

De dagindeling is afhankelijk van het weer, de periode van het jaar waarop u Lentegeur Wildlife bezoekt en het programma van die dag. Zondagen zijn op onze boerderij rustdagen, er worden dan geen programmaonderdelen gepland. Op deze dag kunnen wel excursies gehouden worden in de omgeving of kan er lekker ontspannen en uitgerust worden op de boerderij of bij het zwembad.  

- Ontbijt (6:00 / 7:00 uur): verse koffie, thee, sap, ontbijtgranen, yoghurt, muffins, eieren,  vleeswaren, toast, kaas, ham en zoet broodbeleg.

- Programma tot aan het middaguur als het te heet wordt en de dieren rusten.

- Lunch (12:00 / 13:00 uur): koffie, thee, sap, brood, divers beleg, salade en fruit.

- Rust/vrije tijd op boerderij of bij zwembad.

- Programma van 14:30 tot 18:00 uur wanneer het weer begint af te koelen.

- Diner (19:00 / 20:00): vlees, groente, salade, brood, aardappelen of rijst en dessert.

- Nazit rond kampvuur + eventueel avondprogramma.

 

 Zelf mee te nemen

Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen adviseren wij u om ieder geval de volgende zaken te nemen:

 

- Comfortabele kleding (kort en lang), een warme jas met voor in de winterperiode nog een extra overjas.

- 1 paar lichte en ingelopen leren of canvas hoge (wandel-)schoenen. Laarsen zijn niet nodig.

- Pet of hoed (bij voorkeur met een brede rand tegen de zon).

- Handschoenen in de winterperiode.

- Geen oranje of andere signaalkleuren! Bij voorkeur natuurlijke kleuren zoals groen, beige, blauwe of kaki kleuren. Ook camouflage kleding is geschikt.

- Zwemkleding

- Verrekijker 

- Muggenspray en zonnecrème.

- Scheerspullen zonder netstroom (scheermesjes of met batterijen).

- Zonnebril

- Zaklamp, voor gebruik tijdens een avondsafari een rood kleurfilter meenemen!

- Fototoestel

- Persoonlijke medicijnen en een EHBO setje

- Schrijfspullen.

Let op! Vergeet bij het inpakken niet dat er een doordeweeks een dagelijkse wasserij service voor u klaar staat. Pak dus niet teveel kleding in!

 

Eten en drinken

Alle maaltijden worden afgestemd op uw smaak en voorkeur, uiteraard zal er dagelijks vlees van de eigen dieren (bush-meat) op het menu staan! Veelal zal daarvoor gebruikt worden gemaakt van de warmte en gezelligheid van de braai. Ook zullen wij u graag laten kennismaken met enkele andere typisch Afrikaanse gerechten.

De beste Zuid-Afrikaanse wijnen, lokaal bier, frisdrank, mineraalwater en lokale sterke drank en likeuren staan gekoeld voor u klaar.

Het is van belang uw eventuele dieetwensen, allergieën of andere van belang zijnde zaken voor de catering duidelijk op te geven bij uw boeking! Diabetici dienen hun eigen medicijnen en tussendoortjes mee te nemen. Deze zijn, net als eventueel andere benodigde voedingssupplementen, in Zuid-Afrika niet allemaal beschikbaar! 

 

Lokale temperatuur en klimaat

- Temperaturen kunnen nogal verschillen gedurende het jaar dus check deze kort voor vertrek en stem uw kledingkeuze daarop af.

- Vergeet niet dat de seizoenen in Afrika het tegenovergestelde zijn van die op het noordelijk halfrond!

- Als u online de actuele weergegevens op Lentegeur Wildlife wil opzoeken voer op de website dan de plaats Thabazimbi in.

- Zomer: ochtend en nacht 15-25°C tot 25-40°C in de middag.

- Winter: ochtend en nacht 0-10°C tot 15-25 in de middag.

- Regenseizoen is van november tot februari met af en toe nog buien in maart en april.