Reviews

 

image1.jpeg 2     REIS INFORMATIE     image1.jpeg 2

 

 

Op deze pagina vindt u nog enkele praktische tips en informatie om uw reis naar Zuid-Afrika zo goed en aangenaam mogelijk te laten verlopen. Leest u deze goed door zodat u daarna onbezorgd van uw reis en verblijf bij ons kunt gaan genieten.

 

Bepalingen rond uw reis en visum

De uitstekende infrastructuur in Zuid-Afrika laat u makkelijk en comfortabel reizen in dit mooie land. Tenzij er met u andere afspraken gemaakt worden, dient u een vlucht te reserveren naar en van OR Tambo Airport Johannesburg. Let u er alstublieft op dat wanneer u uw reis boekt, u genoeg tijd voor deze reis inplant. Wij zullen u graag assisiteren bij het inplannen van deze reis en de verdere afstemming onderlinge ervan. Afhankelijk van de afspraken die we met u maken zal Jachtbedrijf Nederland uw gezelschap persoonlijk begeleiden. Dat begint al op het vliegveld van vertrek en eindigt ook pas weer al we de de dag van de terugkomst  als we het vliegveld verlaten hebben. 

Wij zullen uw reis graag zo inplannen dat u uw aankomst in Johannesburg in de ochtend heeft zodat de autorit van het vliegveld naar Lentegeur Wildlife ook overdag kan plaatsvinden en wij u enkele fraaie bezienswaardigheden op de route kunnen laten zien. Zo zullen we ook de retourvlucht in de avond plannen zodat we overdag op de terugweg nog enkele interessante tussenstops kunnen inplannen.

De eigenaar van Lentegeur Wildlife; Maurits van de Wetering, of een vertegenwoordiger namens hem, staat bij de aankomstgate op u te wachten met een bord met uw naam daarop en is gekleed in het uniform van Lentegeur Wildlife. Maurits spreekt Nederlands. Onderweg van het vliegveld naar de boerderij wordt een tussenstop gemaakt voor lunch of diner, afhankelijk van uw aankomsttijd (= inclusief).

Er zijn geen extra kosten voor uw vervoer van of naar het vliegveld. Wanneer u samen reist met een groep, maar op een andere tijd aankomt of vertrekt dan de rest van die groep, wordt u echter €100 reiskosten in rekening gebracht. 

Vaccinaties of injecties zijn niet nodig voor uw bestemming. Zorg er wel voor dat uw tetanusinjecties nog geldig zijn! Ook is het gebied waar u aankomt, doorheen reist en verblijft al jarenlang malaria vrij. Malariapillen zijn dus niet nodig. Wij adviseren u desondanks om voor uw verblijf contact op te nemen met de GGD om de actuele stand van zaken rond malaria en het voorkomen van ziekten door te spreken.

Een geldig paspoort is nodig om Zuid-Afrika in te kunnen reizen. Verder is geen visum voor uw reis nodig, een geldig Eu-paspoort is voldoende.

 

Reizen met eigen wapens

Alle wapens die u nodig zult hebben tijdens uw verblijf bij ons zijn in diverse geschikte kalibers voorhanden op Lentegeur Wildlife en kunnen, net als de benodigde munitie, zonder bijkomende kosten gebruikt worden. Dit voor zowel hagel als kogelgeweren.

Tijdens de proefschieten op de schietbaan en tijdens jachtonderdelen wordt u begeleid door de eigenaar van Lentegeur Wildlife. Hij is een in Zuid-Afrika opgeleid en geregistreerd Professional Hunter (PH) hetgeen betekend dat zowel in Nederland geregistreerd jagers alsook niet-jagers onder zijn begeleiding aan alle onderdelen van het programma kunnen deelnemen. Ook zij zullen dus, desgewenst, in de gelegenheid worden gesteld om vertrouwd te raken met de te gebruiken wapens en daar uiteindelijk ook veilig en vertrouwd dieren mee schieten.

Het meenemen van eigen wapens met een kaliber wat geschikt is voor Afrikaans wild is toegestaan, maar vergt nogal wat voorbereiding, administratie en vertragende procedures op de vliegvelden. Niet alle vliegmaatschappijen staan vliegen met vuurwapens en/of munitie in de bagage toe. Wij adviseren u met klem om gebruik te maken van de wapens die voor u klaar staan op Lentegeur Wildlife.

Indien u er toch de voorkeur aan geeft een eigen wapen mee te nemen, is dat uiteraard toegestaan. Wij verwijzen u in dat geval graag naar (de website van) de vliegmaatschappij waarmee u vliegt voor de verdere vereisten en regelgeving omtrent het vliegen met vuurwapens in de bagage. Dit verschilt per maatschappij dus laat u zich hier tijdig over informeren om zo problemen op het vliegveld te voorkomen! Indien u ervoor kiest om met eigen wapens te vliegen, is de voorbereiding daarop en de begeleiding ervan op de vliegvelden, niet inbegrepen bij de service van Jachtbedrijf Nederland of Lentegeur Wildlife! U dient dit zelf en voor eigen verantwoordelijkheid te regelen!

 

Verzekeringen

Voor Nederlandse jager is een speciale jachtverzekering al een van de vereisten. Door uw bestaande jachtverzekering uit te breiden met werelddekking bent u gedekt voor onverwachte kosten die tijdens uw verblijf uit jachtgerelateerde ongevallen of gebeurtenissen kunnen voortvloeien. Voor diegene die hun verzekering via de Nederlandse Jagersvereniging hebben lopen kan dit eenvoudig online via de website van verzekeraar AON aangevraagd worden. Regel dit wel tijdig!

Aanvullend adviseren we alle gasten een reisverzekering af te sluiten waarbij in de voorwaarden en dekking van de verzekering, rekening is gehouden met de activiteiten die u tijdens uw verblijf bij ons gaat ondernemen en de zaken die u daarvoor nodig heeft. Vaak is een aanvullende dekking voor bijvoorbeeld verrekijkers, eventuele nachtzichtapperatuur, foto en videoapparaten en een bijvoorbeeld een laptop nodig. 

 

Reizen met kinderen onder de 18 jaar oud

Uiteraard zijn ook kinderen jonger dan 18 van harte welkom op Lentegeur Wildlife. Zij kunnen nog niet actief betrokken worden bij oogst activiteiten en de omgang met wapens. Let er wel op dat met ingang van 1-6-2015 enkele nieuwe bepalingen zijn ingevoerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Zuid-Afrika voor personen jonger dan 18 jaar oud die het land in of uit willen reizen.

Zo dient iedereen onder de 18 jaar oud een geboortecertificaat bij zich te hebben met daarop vermeld de volledige naam van het kind zoals dit ook vermeld staat op het paspoort van dit kind. Ook dienen de gegevens van beide ouders op dit document vermeld te zijn, net zoals de paspoort gegevens en de gegevens van een eventueel benodigd visum van beide ouders.

Ingeval een van beide ouders met het kind reist, moet hij of zij een volledig en onverkort certificaat en een gewaarmerkte verklaring kunnen overleggen van de andere ouder die op het geboortecertificaat van het kind genoemd staat. In deze verklaring dient deze ouder de andere ouder toestemming te gevent om samen met het desbetreffende kind Zuid-Afrika in en uit te reizen.

Ook dient de reizende ouder een gerechtelijke beslissing bij zich te hebben waarin de volledige ouderlijke zeggenschap over dit kind voor de duur van de reis is toegekend aan de reizende ouder met daarbij gewaarmerkte kopieën van beide ouders en een telefoonnummer waarop beide 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Wees u er alstublieft van bewust dat eenieder die met een kind onder de leeftijd van 18 jaar Zuid-Afrika in of uit wil reizen en deze documenten niet kan overleggen, de toegang tot het land of vertrek uit het land wordt geweigerd! Informeer tijdig naar de actuele regelgeving hieromtrent indien u voornemens bent met kinderen jonger dan 18 naar ons af te reizen!